Cursuri de dans Cursuri de dans la scoala si gradinita Cursuri de dans pentru toate varstele
Vrei reclama ta pe aceasta pagina? Click aici!
Cursuri de dans - Feelingdance oradea

Blog Feeling Dance

 

Sonorizari profesionale

 

DESPRE FEELING-DANCE
Home
CURSURI DE DANS
GALERIA MULTIMEDIA
Foto
Video
Cupa Feeling Dance
Altele
   
Abonare la newsletter
 
Adresa Dvs. de e-mail:
Salsa
Cursuri si orar | Alte servicii | Istoric dansuri

Vals lent | Tango | Vals Vienez | Slow Fox | Quick Step | Samba Cha Cha Cha | Rumba | Paso Doble | Jive | Salsa | Merengue | Bachata

Salsa nu este usor de definit. Cine a inventat salsa? Cubanezii, portoricanii? Salsa este o sinteza a mai multor dansuri Latino si Afro-Caraibiene.Fiecare a jucat un rol important în evolutia sa.
Salsa este similar cu Mambo în aceea ca ambele au un model principal de sase pasi dansati pe o muzica în opt timpi. Cele doua dansuri împart multe miscari asemanatoare. În Salsa, întoarcerile au devenit o trasatura importanta, astfel încât imaginea si feeling-ul generale sunt destul de diferite fata de cele din Mambo. Mambo are în general miscari înainte si înapoi, în timp ce Salsa are mai mult o tenta de miscare laterala.

Salsa nu e numai cubanez. Totusi trebuie sa creditam Cuba pentru originea si vechimea creatiei dansului. Aici, în Cuba, este locul în care Contra-Danze (Country Dance) din Anglia/Franta, mai târziu denumit Danz—n, care a fost adus de francezii care plecau din Haiti, începe sa se contopeasca cu dansurile Rhumba de origine africana (Guaguanco, Colombia, Yambú). S-a adaugat Són al populatiei cubaneze, care era o mixtura a muzicii trubadurilor spanioli ( sonero) si a batailor de toba africane.

Contopirea s-a produs de asemenea în grade mai mici si cu variatii în alte tari ca Republica Dominicana, Columbia, Porto Rico, printre altele. Formatiile muzicale din aceste tari au dus muzica lor în Mexico City în era faimoaselor filme ce se turnau în aceasta tara (Perez Prado, cel mai faimos…). La scurt timp, s-a produs o miscare similara catre New York. În aceste doua orase s-a produs o mai mare promovare si contopire si, în acelasi timp, s-a generat mai multa muzica comerciala deoarece existau mai multe investitii. New York-ul a creat termenul “Salsa”, dar nu a creat dansul în sine. Termenul a devenit popular ca porecla referitoare la o varietate de muzica diferita, di câteva tari de influenta hispanica: Rhumba, Són Montuno, Guaracha, Mambo, Cha cha cha, Danzón, Són, Guguanco, Cubop, Guajira, Charanga, Cumbia, Plena, Bomba, Festejo, Merengue, printre altele. Multe dintre acestea si-au mentinut individualitatea si multe s-au contopit creând astfel “Salsa”.
Daca ascultati Salsa din zilele noastre, veti gasi o baza de Són, veti auzi Cumbia si veti auzi Guaracha. Veti auzi de asemenea putin din vechiul Merengue, construit pe ritmul unor melodii diferite. Veti auzi multe din vechile stiluri undeva printre ritmurile moderne. Salsa variaza în functie de locul în care va aflati. În New York, spre exemplu, noua instrumentatie si extra percutia au fost adaugate câtorva melodii columbiene astfel încât new-yorkezii- care danseaza mambo “on the two” – se pot simti confortabil dansând ritmul si bataia melodiei, deoarece aranjamentul original nu este unul pe care ei sa-l recunoasca facil.

NICI UNUL NU ESTE MAI BUN, ESTE DOAR DIFERIT.
!!! VIVA LA VARIEDAD, !!! VIVA LA SALSA!!!

Sus

 
 

facebook

Cursuri de dans Feeling Dance - Club de dans in Oradea
Adresa: Str. Vasile Alecsandri 5-7 (fosta cladire Oradinum)
Vodafone: +40-722-883-569 Orange: +40-741-283-569 E-mail: jurcut.cristian@feelingdance.ro
Site powered by INTERGATE

Vrei reclama ta pe aceasta pagina? Click aici!